Условна присъда за шуменец, муле на ало-измамници

07:33, 20 ное 15 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
27-годишният Любен Мутафов от Шумен получи условна присъда след споразумение с Районната прокуратура в Шумен. Това става ясно от определение на Шуменския районен съд (ШРС).

Младият мъж бе заловен при получаване на пари за „капаро за климатици” в края на октомври.

На домашния телефон на 30-годишна жена от Шумен позвънил мъж и се представил за брат й. Казал й, че му е попаднала изгодна сделка с климатици и я помолил да му услужи с 2 500 лева, за да ги капарира. Обяснил, че няма възможност да отиде сам да вземе парите и ще изпрати човек, на когото да ги предаде.

Жената разбрала, че това е измама, но оставила впечатление, че ще предаде искана сума. Съобщила веднага в полицията. След бързи действия на криминалисти от полицейското управление в Шумен на уговореното за предаване на парите място бил задържан Любен Мутафов.

От документите по делото става ясно, че е доказано съучастието на 27-годишният мъж  с неизестно лице  в опита да се причини имотна вреда на шуменката.

За наказанието си - “лишаване от свобода” за срок от една година с отложено изпълнение за срок от три години, Любен Мустафов се споразумял с прокуратурата, а ШРС одобрил това..

Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама