Реформаторите в Бургас с декларация за терора в Париж

07:41, 20 ное 15 25 248 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинските съветници от Реформаторския блок в Бургас излязоха с декларация във връзка с терористичните атаки във Франция, при които загинаха над 129 души, а други 350 бяха ранени в нощта на 13 ноемри. Тя трябва да бъде приета като първа точка на престоящото заседание на местния парламент през идната седмица. Писмото ще бъде изпратено до посланика на Република България във Франция Ксавие Лапер дьо Кабан.

„Във връзка с терористичните атаки в Париж на 13 ноември 2015 г., бихме искали да изкажем нашата съпричастност и съболезнования към Вас, френския народ, семействата на жертвите и ранените в този ужасяващ акт, в самото сърце на столицата на Република Франция. В този момент, ние като европейци, проявяваме солидарност и стоим един до друг, изправени срещу страха, терора и тиранията. Бог да прости жертвите“, пишат в декларацията съветниците от групата на Реформаторския блок.

Вчера смятаният за "мозъка" на кървавите атентати в Париж от петък Абделхамид Абауд бе убит при полицейска акция в предградието Сен Дени. След края на операцията там беше открит труп, който е бил идентифициран след сравнение на пръстови отпечатъци. Така е станало ясно, че това е тялото на терориста.

Малко по-рано френският премиер Манюел Валс предупреди за опасността от нападение в страната с химически или биологични оръжия. Валс призна, че в момента има опасност абсолютно всичко да се случи и не трябва да се изключва всяко едно действие на терористите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама