Ученици от ОУ „Васил Левски” в Разград ще изработват изделия от отпадъци

07:43, 20 ное 15 25 380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ателиета за изработване на изделия от различни отпадъци ще заработят през следващата седмица в ОУ „Васил Левски” в Разград. Те са част от училищната програма за отбелязване на Европейската седмица за намаляване на отпадъците – ЕСНО 2015, която ще се проведе в периода от 21 до 29 ноември.

Дейностите в разградското училище започват на 23 и ще продължат до 27 ноември, съобщиха на пресконференция директорът на учебното заведение Диана Първанова и ръководителят на екоклуб „Шрек” Стоянка Неделчева.

Разградското училище участва в Европейската седмица за намаляване на отпадъците вече четвърта поредна година.

Тазгодишната училищна програма е озаглавена „Отпадъците за един, са съкровище за друг", „Дематериализация – да направим много с малко”.

Проявите, организирани от екоклуб „Шрек” ще започнат на 23 ноември от 11 часа с обявяване на конкурс за най-атрактивен герб на класа, изработен от отпадъчни и природни материали. 

Децата ще имат възможност да покажат своята креативност и да осъзнаят своята идентичност. В конкурса ще участват ученици от всички класове, като трите най-атрактивни герба ще получат награда. Гласуването ще бъде във Фейсбук.

До края на седмицата всеки ден ще бъдат организирани различни ателиета. Във вторник децата от екоклуб „Шрек” ще открият ателие, в което всеки, който желае, може да научи как да използва найлоновите торбички, за да направи нещо красиво. Събитието ще се проведе във фоайето на ОУ „Васил Левски”.

В сряда ще отвори врати ателие „Украса за всеки дом от картон”. Тук ще бъдат изработвани изделия от картонени материали – кашони, кори от яйца, рула от тоалетна хартия. Учениците ще имат възможност собственоръчно да изработят нещо красиво от картон.

В четвъртък ще заработи ателие „Играчки от чорапки”. Малките еколози ще представят пред своите съученици как могат да се използват старите чорапи. Пред тях ще оживеят различни приказни герои, които могат да красят и детските им стаи. Те ще дадат съвети на всеки, който желае да намали изхвърлянето на старите дрехи, как и по какъв начин биха могли да го направят.

Училищните прояви, посветени на Европейската седмица за намаляване на отпадъците ще приключат в петък с откриване на изложба от изработените по време на седмицата изделия от отпадъчни продукти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама