Спипаха нелегални дървосекачи около Червен бряг

07:54, 20 ное 15 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нелегални дървосекачи бяха заловени при полицейски акции в района на община Червен бряг, съобщават от пресцентъра на полицията в Плевен.

На 18 ноември 2015 година около 07:45 часа в землището на село Реселец, екип в състав полицаи от РУМВР Червен бряг и горски инспектор при РДГ- Ловеч спират за проверка две конски каруци. Установяват, че първата е управлявана от 49-годишен местен жител и той транспортира един куб.метър дърва, за огрев от вида "Дъб", без превозен билет и контролна горска марка. Другата каруца е с водач – 55-годишен от същото село, и той превозва също един куб.метър дърва за огрев, без необходимите документи.

На 18 ноември 2015 година около 15 часа в землището на град Червен бряг при проверка на конски впряг, управляван от 30-годишен от село Ракита, е установено, че се превозват един куб.метър дърва за огрев от вида "Дъб", без превозен билет и контролна горска марка. На същото място е засечен и водачът на друга конска каруца – 58-годишен от Червен бряг. Установено е, че той транспортира 0.5 куб.метра дърва, за огрев от вида "Дъб", без необходимите документи и контролна горска марка.

За случаите е уведомена прокуратурата, образувани са бързи полицейски производства. Работата продължават разследващи полицаи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама