ВСС мълчал за нарушенията на Ченалова, казва бащата на убития Кирил Въжаров

08:12, 20 ное 15 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
“Това, което чак сега се случи, е просто един цирк. В крайна сметка една глава трябваше да падне”. Така бащата на убития Кирил Въжаров коментира дисциплинарното уволнение на съдия Румяна Ченалова. Вчера Висшият съдебен съвет (ВСС) я уволни - но не заради делото “Соло”, а заради делото “САПАРД”, забавени дела и случая “Белведере”. По делото “Соло” прокуратурата й повдигна обвинение.

Бащата на убитото през 2009 г. момче, чийто убиец бе оправдан от Ченалова, а по-късно с процесуални трикове му позволи да избяга в чужбина, заяви, че многократно е подавал сигнали до ВСС за нарушенията на Ченалова и нейната преднамереност при решаването на делото. Кадровиците обаче не направили нищо - чак досега, “когато някой е решил да я “опраска” от съдебната система”.

“Тя не е сама в тази съдебна система. В съда има едно обкръжение от подобни на Ченалова съдии, които работят по поръчка. Вината не е само нейна - там маше двама съдии и трима съдебни заседатели”, каза Михаил Въжаров в ефира на "Нова телевизия".

Той призова съдебната реформа да стане факт, но докато тя се кове в Народното събрание, да започне и реформа “отдолу нагоре” в съда.

Въжаров съобщи още, че има доказателства, че на Ченалова й е оказвано въздействие и е дал показания в ДАНС. Извикан е чак сега.

В същото време в ефира на bTV бе майката на загиналого момче - Радмила. Тя обвини Ченалова, че е съучастник в бягството на убиеца Илиян Тодоров и почернените родители няма да спрат борбата си, докато не видят скандалната съдийка осъдена.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама