Дамски клуб „Майчина грижа” набира средства за талантливи деца без родители в Добрич

08:54, 20 ное 15 25 475 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За 19-и път тази вечер ще се проведе благотворителният бал на дамски клуб „Майчина грижа“ в Добрич, който е посветен на Деня на християнското семейство.

Събитието има за цел да набере средства, с които да бъдат подкрепени млади таланти, останали без родители, само с един родители или от семейства в крайно тежко материално положение. През последната година стипендиантите на клуба бяха 40 ученици и 9 студенти, съобщи председателят му Сабина Дукова.  Учениците получават месечни стипендии от 100 лева, а студентите – 150 лева.  Над 350 деца са подпомогнати от „Майчина грижа“ за изминалите години, като клубът подпомага изяви и на други млади хора и културни организации.

Сред гостите тази година са представители на Ротари клуб от Франция, които вече няколко години участват в благотворителните каузи на „Майчина грижа“. В програмата ще участват  много талантливи деца от Добрич и областта, сред които и стипендианти на клуба. За доброто настроение на присъстващите ще се грижи и звездата на българската музика Йорданка Христова.

На традиционния благотворителен търг ще бъдат предложени много ценни предмети. Сред тях са оригинални карикатури на Цветан Цеков – Карандаш, картини на известни художници, възрожденско оръжие и много други. Присъстващите ще могат да наддават и за най-новото издание на Събрани съчинения на Йордан Йовков. По традиция ще бъде разиграна и томбола с над 300 печалби, като най-големите са екскурзия до Турция, златни бижута и други.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама