С анкета добричлии избират между три проекта за нова визия на площад „Свобода”

09:10, 20 ное 15 25 460 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
   Община Добрич кани добричлии да изберат с анкета най-добрите проектите, които са участвали в конкурса за прединвестиционно проучване на Централна зона - площад "Свобода. В определения срок са постъпили 3 конкурсни проекта, които са представени на сайта на Община Добрич. Те ще бъдат изложени и в центъра на града - пред хотел "България", за да могат всички желаещи да се запознаят с конкурсните проекти и да дадат своята подкрепа на най-добрия. Гласуването ще се извърши, като всеки изтегли и попълни анкетна карта от сайта на Общината. В анкетната карта трябва да се посочи  един от тримата кандидати. Гласуването трябва да стане до 17 ч. 24 ноември. 

Жури, назначено със заповед на кмета Йордан Йорданов, съставено от представители на Камарата на архитектите в България, Съюза на архитектите в България, Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране, Съюза на българските художници, ще класира постъпилите конкурсни проекти.

Припомняме, че Община Добрич обяви конкурс за прединвестиционно проучване на площад "Свобода", който е част от централната зона на града. Търси се решение за застрояване с обществени функции, осигуряване на необходимите паркоместа и обновяване на публичното пространство. Целта на конкурса е да се открият най-добрите и съвременни решения за новата визия на площад „Свобода“, обновяване на публичното пространство и повишаване качеството на обитаване на градската среда. В момента на тази територия има временни постройки, които няма да бъдат запазени, както и надземен паркинг и зелена площ с едра дървесна растителност.

Според подробния устройствен план на централна градска част, се предвижда на мястото на известните като КООП-овете търговски обекти да се изгради по-висока сграда с паркинг, който ще има две подземни и две надземни нива.

Класираният на първо място проект ще получи награда от 4000 лева, което е основание за възлагане на инвестиционен проект при предстояща реализация. Класираните на второ и трето място ще получат награди от 2500 и 1500 лева, предвиждат условията на конкурса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама