"Ислямска държава" заплаши с атентати САЩ и в частност Белия дом

09:19, 20 ное 15 / Свят 25 283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бойци от "Ислямска държава" разпространиха видеозапис, в който заплашват САЩ със самоубийствени атентати и терористични атаки с коли бомби. Джихадистите се заканиха да продължат с действията си във Франция и да не оставят населението на страната спокойно.

Видеото е с дължина 6 минути и е публикувано от членове на "Ислямска държава" в Ирак. Клипът е продължение на разпространен ден преди това запис с известни места в Ню Йорк, намеквайки, че те също са мишена.

Директорът на ФБР Джеймс Коми заяви, че няма достоверна информация за каквато и да било заплаха в САЩ. Говорителят на Държавния департамент Джон Кърби уточни от своя страна, че се анализира достоверността на видеото и подчерта, че всички в американското правителства се отнасят сериозно към тези заплахи.

Записът, озаглавен "Париж преди Рим", започва с телевизионни кадри от парижките атентати, а после в него говорят по отделно двама екстремисти. Боец от терористичната организация заплашва да срине френски паметници, както и да удари Белия дом. Вторият екстремист заплашва американския президент Барак Обама и френския му колега Франсоа Оланд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама