Само за ден възрастни варненки предадоха 30 бона на алоизмамници

12:16, 20 ное 15 25 262 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нова вълна телефонни измами във Варна. Само за ден петима възрастни жители на морската столица се простиха с близо 30 хил. лева по познатите схеми, съобщават от пресцентъра на полицията и за пореден път апелират към хората от третата възраст да не се доверяват на непознати.

Най-куриозният случай, регистриран в четвъртък, 19 ноември, касае 74-годишна жена, която хвърлила на непознато лице през терасата крупна сума пари. Това се случило, след като на домашния й телефон позвънил мним полицай, която я въвел в заблуждение, че се работи по задържане на група измамници и ако бъде потърсена от такива, пенсионерката трябвало да им предаде определена сума пари, за да могат да ги задържат. Жената се вързала, поставила 7 хил. лв. в торба и я хвърлила през терасата на дома си на неизвестен мъж.

В същия ден е подаден сигнал от 82-годишна варненка за това, че на домашния й телефон е позвънило непознато лице, представило се е за лекар и я е въвело в заблуждение, че внукът й е постъпил за лечение в болница заради заболяване от антракс и се нуждае от скъпоструващо лечение. Жената предава сумата от 4 хил. лв. на непознат мъж пред дома си.

Отново на 19 ноемви е подаден сигнал от 72-годишна варненка за това, че на домашния й телефон е позвънило неизвестно лице, представило се е за лекар и я е въвело в заблуждение, че дъщеря й е пострадала при токов удар и се нуждае от спешни животоспасяващи операции, за които е необходимо да се заплати определена сума пари. Жената предава сумата от 9550 лв. на непознат мъж пред дома си.

68-годишна жена от Варна сигнализирала в полицията за това, че на домашния й телефон е позвънило неизвестно лице, представило се е за лекар и я е въвело в заблуждение, че дъщеря й е пострадала при инцидент и се нуждае от спешно лечение, за което е необходимо да се заплати определена сума пари. Жената предава сумата от 4140 лв. на непознат мъж пред дома си.

Петият случай касае 69-годишна варненка, която получила обаждане от лице, представило се за неин близък. Мъжът казал на жената, че й звъни от Германия и че е необходимо да бъде освободена много ценна за него пратка, за която е необходимо да се плати определена сума пари. Жената предала 4450 лева на непознат мъж пред дома си.

По всички случаи са образувани досъдебни производства, които се водят под надзора на Районната прокуратура във Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама