Румъния драстично затегна контрола по границите

12:58, 20 ное 15 / Свят 25 251 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Румъния въведе 100-процентов граничен контрол по границите си, като километрични опашки има по всички ГКПП-та. Това става само ден след като Македония затвори границата си за мигранти.

Пътуващите към северната ни съседка ще бъдат регистрирани в информационната система на страната.

Румънската гранична полиция в сътрудничество с други институции извършва щателни проверки на хора и превозни средства, преминаващи през всичките гранични пунктове в страната, съобщава сайтът realitatea.net. Огромните опашки са най-вече заради бавното обработване на документи.

„Мярката е временна, като целта е предотвратяване на транзитното преминаване на границата от лица от държави в конфликтни зони, които могат да бъдат реална заплаха за вътрешната и външната сигурност на страната“, каза главен комисар Даниел Янку.

Припомняме, че вчера македонските власти започнаха да връщат всички мигранти, идващи от страните от Близкия Изток. Мерки за ограничаване на бежанския поток предприеха и сръбските власти, които също затварят границите си за бежанците.

Мерките за сигурност идват на фона на кървавите атентати от 13 ноември в Париж, когато джихадисти избиха 129 души от различни националности. Все повече европейци искат да бъде възстановен граничният контрол и спазването на шенгенските правила.

„От вчера на обяд Румъния е въвела 100-процентов контрол на преминаващите хора и превозни средства през съпределните гранични пунктове“, се казва в съобщение и на българското МВР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама