Обновиха спортната зала и Общинския детски комплекс в Лозница

13:23, 20 ное 15 / Спорт 25 404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По проект, спечелен от община Лозница бяха обновени сградите на спортната зала и Общинския културен център в града, съобщиха от местната управа.

Проектът "Реконструкция и модернизация на спортен и младежки център и изграждане на спортни площадки на територията на община Лозница" е финансиран по мярка 321 от Програмата за развитие на селските райони. Общата му стойност е 4 687 416 лв.

Извършен е цялостен вътрешен и външен ремонт на сградата на спортната зала - саниране, ремонт на покрива, подмяна на дограма и на инсталацията, и др. Доставено е и ново оборудване за самата зала.  Изградена е спортна площадка на и е ремонтирана съблекалнята на градския стадион. 

С финансовата помощ е обновена и сградата на Общинския детски комплекс (бивш Младежки дом), изградени са и нови комбинирани спортни площадки, в селата Сейдол, Трапище, Веселина, Ловско, Каменар, Бели Лом и Синя вода.

Строително-ремонтните дейности на спортните обекти са  извършени от ДЗЗД "Лозница спорт 2014" - Пловдив. 

Обновените обекти са открити официално от заместник-кмета Гюкчан Алиев. По време на церемониите са отслужени християнски и мюсюлмански ритуали.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама