Жители на „Изгрев” нахълтаха в Общината с искане за среща с главния архитект (снимки)

13:24, 20 ное 15 25 300 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Живущите от блок 3А в бургаския комплекс „Изгрев” нахълтаха в сградата на Общината, с искане за среща с главния архитект Веселина Илиева. Както вече Topnovini.bg писа, тяхното недоволство е провокирано от това, че ще бъде изградена 8-етажна жилищна сграда в близост до тяхната и по този начин паркингът, който се намира там, ще бъде заличен. Според хората този строеж е незаконен и не трябва изобщо да бъде осъществяван.

След кратко чакане исканата среща с главния архитект на Общината се случи, като на нея присъстваха и зам.-кметът по строителството Чанка Коралска, както и директорът на правната дирекция Златина Георгиева.

„Законът е разпоредил кога и какво може да бъде разрешавано. Ако едно застрояване не е в противоречие с нормативните изисквания, то няма как да бъде неразрешено”, коментира Веселина Илиева и допълни, че подробните устройствени планове подлежат на обжалване и всеки има право да прибегне до тази стъпка.

„Имате възможност да обжалвате строителните книжа в съда, като ние сме готови да се съобразим с неговото решение”, заяви от своя страна зам.-кметът Чанка Коралска. Директорът на правната дирекция Златина Георгиева пък каза, че биха могли да внесат искане и до Общинския съвет, с което желаят да бъде изменен планът за публични дейности.

Малко преди това живущите в блок 3А се бяха събрали пред сградата на Общината, където със скандирания и плакати в ръка, изразиха отново исканията си.

„Това безумие със застрояването в Бургас трябва да бъде преустановено. Според мен то не е нормално архитектурно мислене”, каза един от протестиращите.

„Как да обясня на децата ми, че пространството около блока ни, ще се превърне в строителна площадка, вместо да се изгради една детска такава”, коментира друг.

В знак на недоволство, един от протестиращите изсипа чакъл на земята, с думите, че го подарява на Общината, за да може да изгражда сгради. Друг пък постави няколко тухли точно до входната врата, като обясни, че точно така ще изглежда все един бургаски комплекс.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама