"Софийски имоти" налива 3 млн.лв. в нов парк (снимки)

13:29, 20 ное 15 25 433 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Софийски имоти" налива 3 млн.лв. в нов парк в район "Възраждане", точно до наскоро изградения комплекс "Спортна София", предаде репортер на София Topnovini.bg.  За това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, кото провери изграждането на парка. 

Общата площ е близо 100 дка, като в момента се изгражда първият етап -  около 50 дка. Стойността на проекта е малко над 4.8 млн.лв., като от тях над 1.7 млн.лв. са по програма "Джесика", а останалите са средства на "Софийски имоти".

"Преди тук беше абсолютен пущинак и боклучарник, който при това беше подготвен да бъде откраднат от общината", обясни Фандъкова. По думите й "Софийски имоти" са защитили парцела в съда, а също така са подготвили и са инвестирали в проекта. 

На територията на новия парк ще бъде изграден сух фонтан, амфитеатър и циркова площадка. Също така ще има осветление и видеонаблюдение в целия парк, предвидена и малка къщичка, която ще бъде предоставена на обслужващия персонал от общинското дружество "Паркове и градини", които пък ще се грижат за поддръжката на парка. 

Ще има също така два паркинга за общо 150 автомобила, над 600 нови дръвчета, повече от 1200 храсти, както и две детски площадки. 

Паркът трябва да бъде пуснат в експлоатация до средата на април следващата година. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама