Заловените даяджии в Хасково искали парите за чорба

13:31, 20 ное 15 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заловените служители на ДАИ Хасково казвали на турските шофьори, че исканите пари са за чорба, твърдят запознати. Това са потвърдили разпитаните свидетели. Засега обаче няма информация дали тези реплики са записани със специални разузнавателни средства.

На пресконференция вчера окръжният прокурор Иван Стоянов намекна, че са използвани „бръмбари”, но не уточни какви точно. „Не са хванати с белязани пари, защото това било трудно за организация”, казаха от прокуратурата. Така на брифинга индиректо бе потвърдено, че по разработката има използвани срс-та.

Към момента е ясно, че 4-мата, Даниел Христов, Вихър Василев, Константин Въжарски и Димитър Михайлов, са задържани от прокурор за 72 часа и им е повдигнато обвинение.

Според разследващите, те са искали по 20 евро от тираджия. В нощта на операцията до служебния автомобил бяха намерени 300 евро, за които се смята, че са заработени за близо 3 часа работа.

В разработката, за която съобщихме подробно още в сряда вечерта, няма никакви данни и не се разследват ръководни фигури на агенцията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама