Над 50 000 русенци ще се възползват от интегрираната система за градски транспорт

14:35, 20 ное 15 25 262 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вече направените и все още изгражданите велоалеи са по проект „Интегрирана система за градски транспорт на град Русе”, по който общината работи вече две години, напомнят от там.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013. В рамките му ще се облагородят ключови кръстовища, надлези и подлези, ще се въведе интегрирана електронна система за таксуване в градския транспорт. Предвижда се от направеното по проекта да се ползват около 50 000 русенци.

Електронната система включва няколко елемента. Създадени са системи за проследяване на возилата чрез бордови компютри с GPS. Пътниците ще получават визуално и гласово известяване чрез 100 информационни табла на най-натоварените спирки. Информацията ще се събира и архивира, с цел оптимизиране на кръстовищата и упражняване на контрол върху транспортните оператори.

Предстои въвеждане на интерактивен интернет портал, който ще дава информация за трафика, местоположението на превозните средства, времето до пристигането им, както и данни за възможни маршрути и линии. Въведена е и система за видеонаблюдение на кръстовищата. Чрез него в реално време да се получава информация за натовареността и за възникнали инциденти.

Ще се намали времето за чакане на спирките, поради точно спазване на разписанията и известяване на часа за пристигане. Вече е въведена системата за електронно таксуване на пътниците.

Тя пък дава възможност за по-лесно прекачване между отделните линии без допълнително заплащане. Новата система може да се надгражда с добавяне на нови услуги за разплащане чрез електронните карти (като паркинг в града и т.н.). 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама