Тържествено осветиха центъра „Подай ръка” в Разград

14:36, 20 ное 15 25 389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на община Разград д-р Валентин Василев присъства на тържествено освещаване на Дневния център за възрастни хора с увреждания „Подай ръка“, съобщиха от пресцентъра на общината.

Освещаването бе направено от отец Дмитрий Терзи в навечерието на Деня на християнското семейство  - 21 ноември.

Д-р Василев поздрави екипа на Центъра и пожела все така всеотдайно да се грижи за своите потребители. Той призова всички да продължават да бъдат отзивчиви един към друг и да запазят доброто в себе си.

Гости на събитието бяха председателят на Общинския съвет Разград Надежда Радославова и зам.-кметът Галина Георгиева-Маринова.

От името на кмета и председателя на ОбС, Дневният център получи подарък – принтер и икона на Св. Мина, покровител на християнското семейство.

Поздрав към присъстващите със свои изпълнения отправиха деца от ЦДГ  №6  „Шестте ястребинчета“, потребители от Дом за възрастни и дневния център „Подай ръка“.

Дневният център за възрастни хора с увреждания в Разград стартира в началото на 2011 година със средства по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, каза неговият директор Валентина Великова.

След приключването на проекта, със заповед на изпълнителния директор на Агенцията за социално подпомагане е разкрита новата услуга – Дневен център за възрастни хора с увреждания.

Той се помещава в бившата стоматологична поликлиника, където за неговите нужди са ремонтирани десет помещения. Името на центъра е избрано през 2012 година на специално тържество, посветено на Деня на християнското семейство.

Центърът е с капацитет 25 места, към момента тук са настанени 26 души, като двама от тях ползват почасови услуги.

Потребителите на центъра са хора с увреждания, самотни възрастни и младежи.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама