"Кауза Пловдив" с шанс за още един съветник в местния парламент

14:47, 20 ное 15 / Политика 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Кауза Пловдив" има шанс да вкара още един съветник в Общинския съвет в Пловдив, стана ясно след днешното заседание на Административния съд по жалбата срещу резултатите от изборите за общински съветници.

В съдебната зала бе направен оглед на бюлетините в 5 избирателни секции в район "Централен". Докладчикът по делото съдия Мария Златанова констатира, че 63 бюлетини за местната коалиция с лидер Георги Титюков, които са били обявени за недействителни, принципно отговарят на правилата за валидност. Това стана причина да се изиска преброяване на недействителни бюлетини и от други секции в район "Централен".

На предишно заседание по делото съдът установи нередности и в други 62 от обявените за недействителни бюлетини в още 4 избирателни секции от района. Така общият брой на "спорните" бюлетини за "Кауза Пловдив" става 125. Жалбоподателите са категорични, че отбелязването на няколко преференции не прави бюлетината недействителна.

Припомняме, че в момента "Кауза Пловдив" има трима общински съветници. Едва 102 гласа не достигнаха на партията да вкара и четвърти свой представител в местния парламент.

Съдът ще се произнесе по казуса до няколко дни, в законоустановения срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама