Назначават нов командир на мястото на ген. Шивиков

14:49, 20 ное 15 25 746 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Полковник Груди Ангелов ще застане начело на 61-ва механизирана бригада на мястото на обвиняемият бригаден генерал Димитър Шивиков. Срещу досегашният командир на военните прокуратурата повдигна серия от обвинения за злоупотреба със служебно положение и превишаване на власт. Сред военните и политическите среди се заговори, че това е опит за дискредитирането на висшия офицер, служил и в Афганистан, и дори се стигна до законодателни промени, инициирани от депутати и Министерството на отбраната. Бригаден генерал Шивиков се кандидатира и за кмет на Карлово на последните местни избори, но загуби битката.

Неговият заместник - Груди Ангелов - ще получи повишение в звание от държавния глава и върховен главнокомандващ на Българската армия Росен Плевнелиев този понеделник. Новият командир на славната 61-ва механизирана бригада ще бъде повишен до бригаден генерал.

Очакват се и други рокади. На мястото на трагично починалия зам.-началник на отбраната генерал-майор Нейко Ненов, който ни напусна заради тумор в мозъка в началото на тази година, ще застане досегашният началник на Щаба на Сухопътни войски бригаден генерал Пламен Атанасов, който ще бъде произведен в генерал-майор.

Със звание комодор за заместник-командир на Военноморските сили ще бъде назначен капитан I ранг Коста Андреев. Полк. Явор Матеев ще бъде назначен на длъжност командир на 68-ма бригада „Специални сили“ и ще получи висше офицерско звание бригаден генерал.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама