Семинар в Русе обсъди конкурентноспособността и експортния капацитет на български фирми

14:52, 20 ное 15 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Информационен регионален семинар на тема „Повишаване конкурентоспособността и експортния капацитет на българските предприятия“, организиран от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия се проведе днес в Русе.

Зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева и зам. областният управител се включиха в диалога, модератор на който бе Стоян Янев – регионален представител на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия (ИАНМСП).

В рамките на срещата беше представена дейността на ИАНМСП и „Национална компания индустриални зони“ ЕАД. Представителите на фирмите в региона бяха запознати също така с възможностите на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014 – 2020 и предстоящите за обявяване към декември 2015 г. процедури по програмата.

Екип на Microsoft България презентира иновативна за Централна и Югоизточна Европа инициатива, наречена Office 365, идеята на която е безплатно компетентни лица да консултират, внедрят и обучат български малки и средни бизнес агенти за работа с най-новите Office приложения.

Възможностите, които предоставя инициативата са бизнес клас имейл, съхранение в облака и споделяне на документи, онлайн срещи, техническа поддръжка, частна социална мрежа, финансово гарантирано SLA и офлайн приложения. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама