Над 9 хиляди социално слаби в Шуменска област ще получат енергийни помощи

15:29, 20 ное 15 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
9 063 заповеди за отпускане на енергийни помощи са издадени от Регионалната дирекция за социално подпомагане в Шумен, съобщиха от службата.

Пари за твърдо гориво ще получат 6 595 души, други 2 022 ще вземат дърва в натура. 442 са заповедите за подпомагане за отопление с електричество, само 4 – за  природен газ.

Най-много са одобрените кандидати в Шумен, следват община Каолиново и община Върбица.

Общо 10 775 души в областта са кандидатствали за парично подпомагане през този отоплителен сезон, 1608 са отказите, издадени от социалната дирекция.

Срокът за подаване на молби за енергийни помощи през новия отоплителен сезон изтече на 31 октомври, припомнят от Регионалната дирекция „Социално подпомагане” в Шумен.

Целевата помощ се предоставя за период от 5 месеца от 1 ноември г. до 31 март догодина.

Право на помощ за отопление имат хора, които за последните 6 месеца имат доходи, по-ниски или равни на диференцирания минимален доход за отопление.

Месечният размер на помощта е 72.20 лева или общо за петте месеца 361 лева. Изплащането за ноември и декември 2015 г. се извършва не по-късно от края на месеца, според месеца на издаване на заповедта, с която е отпусната помощта.

До 31 януари 2016 г. ще се извърши втори транш на плащането за януари, февруари и март, припомнят от Социалната дирекция в Шумен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама