Моделирането на бизнес процеси представи в Русе италиански експерт

15:45, 20 ное 15 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Моделиране на бизнес процесите като част от създаването на различни софтуерни приложения представи пред аудитория в Русенския университет експертът по информационни технологии, Драгош Дантис.

Той работи в Уникредит, Милано, като част от екип, предоставящ услуги на различни компании. Приложенията са предназначени за сферата на услугите – хотелиерство и недвижими имоти. Екипът постепенно се развива, започва да създава интегрирани приложения и в момента се нарича „Група за предоставяне на интегрирани бизнес услуги“.

Лекцията на тема „Моделиране на бизнес процеси – съвременно състояние, ползи, рискове и перспективи" е по инициатива на катедрата по Информатика и информационни технологии във връзка с нейната работата по проекта „Разработване на метод и инструментална среда за генериране, верифициране и оценка на бързодействието на бизнес процеси от избрана приложна област", финансиран по Националния фонд за научни изследвания. За дискусията бяха поканени специалисти от банковия сектор, преподаватели, докторанти и студенти по Компютърни науки, Компютърни системи и технологии и Информационни технологии в бизнеса.

Основната цел на разработвания проект е да се проектира инструментална среда, която да помага на софтуерните компании и техните клиенти да постигат бързина, гъвкавост и възможност за многократна употреба на софтуерните си продукти. Крайният продукт трябва да осигури автоматизирано специфициране, генериране, верификация и оценка на бързодействието на бизнес процесите.

Драгош Дантис работи от няколко години в офиса в Милано. Той е завършил магистратура в Букурещ и първата си работа започва по програма, която селектира млади таланти от университетите в Румъния. Преминава през различни тренинги и се включва в екипи, които разработват различни услуги, свързани с междубанковите разплащания. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама