И трите проекта на фондация "Едно" с европейски сертификат за качество

15:52, 20 ное 15 / Култура 25 458 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
И трите проекта на Фондация "Едно" - One Design Week, One Architecture Week и One Dance Week, са отличени с приза "Европейски фестивал 2015 - 2016", своеобразен сертификат за европейско качество - част от проекта "Европа за фестивалите.  Фестивалите за Европа".

Фестивалите успешно преминаха през два трудни етапа на оценяване от  българско, а след това и международно независимо жури. Като част от новата интернационална фестивална платформа, българските събития ще имат възможността да осъществят международни колаборации и да представят българската култура по света. Участие в проекта взеха представители на всички страни членки на Европейския съюз. One Design Week, One Architecture Week и One Dance Week ще бъдат включени в международен фестивален гайд, достъпен в хартиен вариант и онлайн, платформа на топ фестивалите в Европа. Това прави информацията за фестивалите лесно достъпна за публиката, колеги в областта на изкуството, публичните органи на всички нива, спонсори и медии.

Церемонията се състоя снощи в рамките на международната конференция на Българска фестивална асоциация "Фестивали в черно и бяло", част от проект "Българо-норвежко партньорство за прозрачна и ефективна публична подкрепа на културния сектор в България".

"Дни на музиката в Балабановата къща" е другият награден пловдивски фестивал.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама