Русия пак поиска безплатни визи за България

15:55, 20 ное 15 25 501 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
България трябва да обмисли издаването на безплатни визи за руските граждани през лятото, ако е заинтересувана да има руски туристи. Такива има в Турция, а Италия се е опита да последва примера през 2009 г., и резултатите веднага се е проявиха. 

 

Това обяви генералният консул на Руската федерация във Варна Сергей Лукянчук по време на кръглата маса за перспективите в развитието на българо-руските отношения в областта на туризма, предаде репортер на София Topnovini.bg. На събитието присъстваха още министърът на туризма Николина Ангелкова, зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева, зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, както и представители на туристическия бранш в Руската федерация. 

 

По думите на Ангелкова за първите девет месеца на тази година над 400 000 руски туристи са посетили България. Руският пазар заема четвърто място за лято 2015 у нас. Услугите с по-високо качество са отчели добри резултати, като през летните месеци у нас са почивали около 1,2 млн. души.

 

За сравнение през 2014 руските гости са били 650 хил., а към момента вече 300 хил. души са си закупили имот в България. 

 

Николина Ангелкова сподели още, че министерствата на туризма и на външните работи работят съвместно за улесняване на процедурите за издаване на визи на руски граждани.

 

"Готвим се за зимата и лято 2016, като се подготвя масирана рекламна кампания. България е топ 6 на най-предпочитаните европейски дестинации за зимен туризъм. Нашата страна остава най-достъпното направление за Русия за зимни ваканции", похвали се Ангелкова. 

 

Според зам.-министъра на туризма Ирена Георгиева 71 на сто от руските граждани са пътували и пътуват на екскурзии в България. За последните 7 години делът на руските туристи се е увеличил с 2,7 пъти. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама