С рамо от Бойко Борисов бизнесът на Пеевски стигна до Китай

16:10, 20 ное 15 / Политика 25 700 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С официалната държавна подкрепа и благословията на премиера Бойко Борисов фирма, свързвана с депутата от ДПС, медиен магнат и бизнесмен Делян Пеевски, ще открие завод в Китай. Става въпрос за млекопреработвателната компания “Лакрима”.

Както София Topnovini.bg съобщи първи, министър-председателят заминава за Поднебесната империя на официално посещение. С него ще бъдат и вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на икономиката Божидар Лукарски, на земеделието Десислава Танева и на транспорта Ивайло Московски. В делегацията са включени и изпълнителни директори, корпоративни и финансови съветници от България.

На 23 ноември в Шанхай ще бъде открита конференция “Инвестирай в България. Разшири се в Европа”, в която ще участват държавните представители. Неин организатор е Българската агенция за инвестиции (БАИ).

Люботитната подробност е, че на конференцията ще бъдат подписани междуфирмени споразумения между "Лодис Инвест" (Лакрима) и китайската компания Heilongjiang Wondersun Dairy Co Ltd. за създаване на завод за кисело мляко, става ясно от прессъобщение на БАИ.

Българската фирма “Лакрима” е официално собственост на Венцислав Донков. Според “Капитал” обаче зад компанията прозира именно Делян Пеевски. Изданието многократно е писало за фирмата и за съмнителния начин, по който тя е намерила финансиране. Връзка между Пеевски и “Лакрима” са правили и други издания в своите разследвания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама