"Елиас Канети - интеркултурност, интертекстуалност и интермедиалност" стартира в Русе

16:30, 20 ное 15 / Култура 25 460 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двудневната Международна конференция, посветена на творчеството на Елиас Канети, стартира днес в Русе.

Събитието се организира от Международно дружество „Елиас Канети“ в сътрудничество с Федералното министерство по въпросите на Европа, интеграцията и външните работи на Република Австрия, Австрийски библиотеки в Русе и Велико Търново и Австрийското дружество за литература и с подкрепата на Фондация „Русе – Град на свободния дух“.

Официални гости на откриването бяха Явор Янчев – заместник областен управител на Област Русе и Н. Пр. маг. Роланд Хаузер – Посланик на Република Австрия в България.

Янчев приветства участниците с добре дошли и представи поздравителен адрес от името на областния управител на Област Русе – доц. д-р Стефко Бурджиев.

В потвърждение на изграденото сътрудничество между МД „Елиас Канети“ и Областна администрация – Русе, проф. д-р Пенка Ангелова – председател на Дружеството подчерта „намирането на общ език между НПО-държавни институции води до реални резултати в съвместните инициативи“.

Пример в тази посока е основаването през 2005 г. на Австрийската библиотека „Елиас Канети“, както и факта, че голяма част от събитията в рамките на програмата за честване 110-годишния рожден ден на Нобеловия лауреат се провеждат под патронажа на Областен управител на Област Русе.

Вторият работен ден на конференцията, 21.11., ще се проведе в Регионалнa библиотека „Любен Каравелов“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама