Плевенски стратези определиха ключовите приоритети за развитие на социалните услуги в областта

16:51, 20 ное 15 25 273 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На свое работно заседание Областният екип за стратегическо планиране на социалните услуги, председателстван от зам. – областния управител Красимир Иванов, прие Областен анализ и оценка на социалните потребностите на територията на областта. Определени бяха обхвата, визията и ключовите приоритетни направления на Областната стратегия за развитие на социалните услуги на област Плевен 2016-2020.

На срещата присъстваха представители на общинските администрации, граждански организации, доставчици на социални услуги, местно базирани държавни институции, представители на целевите общности и рисковите групи, също така и областните координатори по Проект „Развитие на системата за планиране и предоставяне на социални услуги на регионално равнище”.

Три са основните приоритетни направления в Областната стратегия за развитие на социалните услуги в Област Плевен 2016-2020, около които се обединиха всички участници в срещата: грижа за децата, грижа за възрастни от уязвими групи и грижа за старите хора.

Предвижда се в началото на декември да бъде готова Областната социална стратегия. Тя ще бъде подложена на грасуване в Областния съвет за развитие, след което да бъде утвърдена от Областния управител на Плевен Ралица Добрева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама