Проблемни пътища още преди снега в Русенско

16:57, 20 ное 15 25 373 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Големи дупки създават проблеми с придвижването между някои от населените места в община Русе още преди да е паднал първия за сезона сняг. Основните проблеми са в участъците между Николово и Мартен, между Семерджиево и Червена вода и между Долно Абланово и Ново село.

С нарочно писмо до Агенция "Пътна инфраструктура" ще се потърси съдействие за бързо решаване на проблемите с маркировката на пътя Русе - Кубрат, както и с пропадането на настилката на изхода за София край "Метро". За подобряване на видимостта пък следва да се изрежат клони и храсти край Бъзън.

Това стана ясно по време на днешното второ планирано съвещание във връзка с подготовката на Община Русе и кметствата за посрещане на зимния сезон.

На срещата присъстваха кметът Пламен Стоилов, зам.-кметът по комунални дейности Наталия Кръстева, началникът на отдел „Управление при кризи, отбранително-мобилизационна подготовка и сигурност на информацията” Иван Чехларов, кметовете на малките населени места в общината, ръководителите на ведомствата, организации и фирмите, участващи в подготовката на община Русе за зимния сезон.

Набелязани бяха спешни мерки за решаване на откроилите се проблеми още преди края на този месец.

Чехларов представи доклад за извършеното от първото съвещание, което се проведе в началото на октомври. По време на срещата стана ясно, че Общината има подписани договори със снегопочистващите фирми. Гарантирано бе, че са осигурени необходимите инертни материали, а наличната техника е в изправност.

Ще бъдат почиствани и "пробива Кауфланд" и Кръговото, по които движението трябва да тръгне още преди 15 декември, увери Стоилов.

Училищата и детските градини в общината са запасени с гориво за отопление. Има създадена организация за събиране на информация за обстановката в общината, като тази година новосъздадения център за градска мобилност също ще подава данни за пътищата през зимата. При необходимост, кметовете на малките населени места са в готовност да окажат съдействие на тежкоболните, хората на хемодиализа и бременните жени.

Кметът Пламен Стоилов призова нееднократно снегопочистващите фирми да обърнат специално внимание на подходите към лечебните, детските и учебните заведения, пешеходните пътеки тротоарите и спирките, за почистването на които има на разположение малогабаритна техника.

Той отбеляза, че ще се следи строго за изпълнение на задълженията от страна на почистващите фирми, като при пропуски Общината е готова да налага сериозни санкции.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама