Културното министерство отпуска средства за нови книги на 7 пловдивски библиотеки

17:04, 20 ное 15 / Култура 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Седем пловдивски библиотеки ще си поделят близо 4340 лева за нови книги по програма "Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност", сочи справка в Министерството на културата. Това са НЧ "Георги Търнев", НЧ "Възраждане 1983", НЧ "Цар Борис III и Царица Йоанна", НЧ "Антим Първи-1937", НЧ "Тракия-2008", НЧ "Назъм Хикмет" и Регионална Народна библиотека "Иван Вазов".

Общо 219 са библиотеките в цялата страна, които ще получат средства за попълване на фондовете си в размер на 139 897 лева по същия параграф.

От министерство разказаха, че програмата цели, осигурявайки финансова подкрепа за обновяване на библиотечните колекции, да активизира интереса към книгата и четенето и да съдейства за развитие на библиотеките като основни центрове за духовност, придобиване на знания и информация.

Участието в програмата е на конкурсен принцип. Кандидатства се с проекти, включващи  книги, литературна и културна периодика и други информационни източници, включително и на електронни носители, съобразени с културните и образователните потребности на гражданите, които обслужва дадената библиотека.

След 23 ноември ще бъдат подписани договорите с тези, чиито проекти са одобрени, поясниха от министерството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама