Военните музеи в Плевен се включват в протеста „Ден на недоволството“

17:04, 20 ное 15 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Колективът на Дирекция "Военноисторически музеи" в Плевен се присъединява към Националния протест на работещите в музеите и галериите на 24 ноември 2015 година, съобщиха от звеното. Припомняме, че от Регионалния исторически музей също декларираха своята съпричастност към протеста преди няколко дни.

Основните искания на музейните работници са няколко: да бъде увеличен бюджетът за опазване на културното наследство, да бъде увеличен и уеднаквен Единния разходен стандарт на музеите и галериите, да бъдат заложени средства за допълващ стандарт, както и да се увеличат доходите на ангажираните в сферата с поне 50%.

Протестните действия ще протекат в музеите и галериите в цялата страна с поставяне на плакати, осъществяване на подписки в подкрепа на справедливите искания, окачване на протестни лентички, беседи от експерти за емблематични паметници и прочие.

„Обръщаме се към депутати, министри и цялата българска общественост да посетят музеите и по този начин да подкрепят нашия протест! В този ден, вместо да затваряме музеите ние ще отворим широко вратите за всички, за които българското културно наследство наистина е приоритет!“, се казва в посланието.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама