Избраха районен прокурор на Попово

17:09, 20 ное 15 25 694 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пламен Иванов Илиев беше избран за Районен прокурор на Попово със 17 гласа „за“, нито един „против” и 4-ма „въздържали се”, съобщиха от пресцентъра на Висшия съдебен съвет. Прокурор Пламен Илиев има над 15 години юридически стаж в органите на съдебната власт. В периода 2000 г.-2006 г. е заемал длъжността следовател в Окръжната следствена служба в Търговище, а след това и до настоящия момент е прокурор в Районната прокуратура в Попово.

В Концепцията си за стратегическо управление прокурор Илиев посочва, че мотивите да се кандидатира за длъжността се основават на дългогодишния му професионален опит като следовател и прокурор в същия съдебен район.

Сред набелязаните стратегически цели и мерки за развитие на Районна прокуратура – гр. Попово, кандидатът поставя на първо място, преодоляване на проблема с върнати от съда дела, като чрез засилен контрол от наблюдаващия прокурор в досъдебното производство с цел качествено, обективно и всеобхватно разследване, провеждане на работни срещи на прокурори и разследващи органи за подобряване на работата и т. н. 

На следващо място, след него трябва да се осъществява текущ контрол върху преписките с цел ефективното им и бързо приключване. Той счита, че доброто взаимодействие между наблюдаващия прокурор и разследващия орган ще доведе до по-лесно и бързо преодоляване на трудностите в досъдебното производство и качествено приключване на разследването.

Прокурор Илиев посочва, че ще продължи стриктното спазване на принципа на случаен подбор на делата и преписките чрез предоставения от Висшия съдебен съвет програмен продукт, както и че ще мотивира прокурорите и служителите да повишават компетентността и професионалната си квалификация.  

Въпросите към прокурор Илиев бяха свързани с работата на прокуратурата с разследващите полицаи, преодоляването на констатирани пропуски и слабости в дейността й в периода 2011-2013 г. и за изпълнението на присъдите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама