Село Карапелит е сковано от страх след случая с пребита и изнасилена жена

17:11, 20 ное 15 25 592 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Продължава издирването на престъпника, който зверски преби и изнасили възрастна жена в село Карапелит, съобщи за Topnovini.bg окръжният прокурор Пламен Николов. Той увери, че в разкриването на тежкото престъпление са вложени всички сили на полицията от Второ Районно управление. Голямо съдействие оказват съседи, близки и познати на пострадалата възрастна жена. Проблемът е, че на местопрестъплението няма следи, а пострадалата все още е в шок. Разчита се на всяка информация, която може да помогне за разкриване на престъплението и залавянето на извършителя.

Както Topnovini.bg първи съобщи, жена на 77 години от с. Карапелит бе зверски пребита и изнасилена в дома си. В неделя вечер, малко след 21 часа непознат влиза в къща в селото, гаси тока и напада с удари лежащата жена.

Жената смята, че престъпникът е сравнително млад. Съседите не чуват виковете за помощ, а насилникът краде пенсията й - около 200 лева, съобщи btvnovinite.bg.

Според лекарите инцидентът ще има последствия върху здравето на Тензиле.

„Пациентката беше приета с мозъчно сътресение и множество контузии по цялото тяло - двете ръце, гръдния кош, главата. Психичната травма е водеща”, обясни д-р Диян Хинков от отделението по неврохирургия на МБАЛ-Добрич.

Семейството на Тензиле живее в Германия, дъщеря й се връща спешно.

„Да чуваш една майка, какво й се е случило на 80 години, това е много трудно за нас. Не знам как ще излизам пред хората, аз се срамувам направо”, сподели Ганиме Мустафа Осман пред екип на btvnovinite.bg.

Карапелит е сравнително спокойно село с над хиляда души население. Хората са потресени.

„Нека и следствените органи, и служителите на МВР да направят необходимите мерки да арестуват, да намерят човека, който е извършил това варварско деяние върху тази възрастна жена”, призова кметът на Карапелит Иван Стоянов.

Той предприема извънредни мерки. "Предупредил съм с моя заповед населението да се заключва, много възрастни самотни хора има в селото. Обиколките продължават, пуснал съм и цивилни хора, които да обикалят, да предупреждават възрастните бабички, да дежурят вечерно време”, разясни той.

Хората в селото, предимно жени, чиито мъже са на гурбет в Западна Европа, живеят в ужас, че насилникът е на свобода.

Припомняме, че само преди дни две възрастни жени в добричкото село Черна бяха изнасилени. Там извършителят - 22-годишен беше установен и задържан.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама