Борисов назначи поредния зам.-министър на туризма

18:39, 20 ное 15 / Политика 25 542 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Правителството назначи нов зам.-министър на туризма, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет. Александър Манолев е назначен със заповед на премиера Бойко Борисов.

Новият зам.-министър на туризма е завършил висшето си икономическо образование във Великобритания, специализирал е в Будапеща и Лондон в сферата на инвестициите и управлението на европейски проекти. Има дългогодишен професионален опит в областта на маркетинга. Към момента работи в международна финансова институция.

Това е поредната смяна на заместници на министъра на туризма Николина Ангелкова от началото на годината. През февруари изпълняващият длъжността Бранимир Ботев беше освободен по желание на Ангелковал Причината беше  изразеното недоволството на много от организациите в бранша. Те обвиниха Ботев в изоставане на сектора през последните година и половина, опасност да бъдат загубени 8 млн. лева европейски средства. На негово място беше назначена Ирена Георгиева.

През юли премиера Бойко Борисов уволни втория зам.-министър на туризма Нина Маринова. Причината тогава бяха снимки на заместничката на Ангелкова, на които се вижда как Маринова спи в столичен бар. Тогава премиерът взе крайното решение за освобождаването й от длъжност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама