Всички даяджии хванати с подкуп са на свобода /аудио/

20:27, 20 ное 15 25 489 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
И четиримата служители на ДАИ Хасково, за които бе съобщено вчера, че са хванати с подкуп излизат на свобода с мярка за неотклонение - парична гаранция. Тази вечер, в 20.05 състав на Окръжен съд Хасково постанови парична гаранция в размер на по 8 000 лв., за свиленградчаните Вихър Василев и Даниел Христов.

Пред съда не бяха изправени хасковлията Константин Въжарски и Димитър Михайлов от Свиленград. Прокуратурата ги освободи срещу парична гаранция от по 5 000 лв.

На съдебното заседание тази вечер стана ясно, че разследващите разполагат с анонимен свидетел, който е разказал за престъпната схема в ДАИ. И прокуратурата, и защитници отказаха да съобщят подробности около анонимния свидетел. Въпреки това стана ясно, че той е служител на ДАИ и е на по-високо ниво в йерархията на институцията. Освен това показания е дал и служител на ДАНС.

Според прокурорът по делото Павел Жеков, на свобода Вихър Василев и Даниел Христов може да се укрия и могат да окажат влияние на свидетелите по делото.

Според дежурният съдия Тодор Хаджиев това обаче не може да стане, защото двамата са отстранени от длъжност, а свидетелите пък вече са дали показания пред съдия. Междувременно стана ясно, че другите двама, които не стигнаха до съдебната зала, Константин Въжарски и Димитър Михайлов – са уволнени.

Защитниците на Василев и Христов заявиха в съда, че операцията на ДАНС е опорочена. Според тях по време на акцията двамата са били накарани да се обърнат с гръб, да гледат към нива, а след това са им заявили, че са намерени 300 евро. Освен това адвокатите недоумяваха, как така всички 4-ма служители са обвинени в подкуп, а пред Темида има само двама души.

На финала на заседанието, съдът прие, че може да се направи обосновано предположение, за Даниел и Вихър като извършители на престъплението в което са обвинени, но отхвърли възможността те да се укрият. 

Какво казаха прокурорът по делото и обвиняемият Вихър Василев, чуйте в звуковите файлове

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама