Търговищки учител се обучава в Америка

07:42, 21 ное 15 25 418 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мария Атанасова, учител от Първо СОУ „Св. Седмочисленици” в Търговище участва в 3-седмично интензивно обучение в Ню Йорк, с преподаватели от Център за Технология и Образователна Промяна към престижния Teachers College на Колумбийски университет.

Обучението е част от програмата „Обещаващи лидери в образованието”, която заедно с „Академия за училищни лидери” са създадени и спонсорирани от Фондация „Америка за България” с цел подпомагане на развитието и модернизирането на българскaта образователна система. Администрират се от Институт за международно образование в Ню Йорк – организация със 100-годишна история в осъществяването на първокласни програми за образование и културен обмен.

В рамките на програмата, търговищкият педагог, заедно с общо 15 учители от цяла България, успешно преминали през конкурсна програма за подбор, бе обучена в най-новите педагогически методики, образователни технологии и похвати за измерване на постиженията на учениците. а така също умения за проектно-базирано обучение, планиране на учебния процес, лидерски умения, екипна работа, изграждане на професионални учебни общности.

"Обучението имаше силен практически фокус и включваше серия от посещения на училища в Ню Йорк и обмяна на знания с американски колеги", сподели преподавателката.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама