Стотици се молят за рожба пред чудотворна икона в Асеновград

07:44, 21 ное 15 25 494 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Молебен за чадородие започва днес в 10.30 часа в храма"Света Богородица Успение" ("Златна ябълка") в асеновградския квартал "Горни Воден".

Чудотворната икона на Божията майка, наречена "Златна ябълка", се пази в храма и води началото си от XVII в. Тя е много почитана от вярващите и най-вече от бездетните съпрузи.

И до днес се разказва историята за чудото, извършено от Света Богородица чрез нейната икона, през 1765 г. Жена, копнееща за рожба, заченала благодарение на гореща молитва пред лика на Божията майка. Оттогава още много жени са станали майки с помощта на чудотворната икона, твърдят вярващи.

Храмът станал популярен с името "Златната ябълка" заради случая с бездетна жена, която закъсняла за празника на благодатната Богородица Дева Мария и не успяла да получи благословен хляб. Жената изпаднала в отчаяние, а йереят, като чул плача и риданията й, се натъжил много. Тогава божият служител видял една ябълка, оставена в дар пред светата чудотворна икона, взе я и я дал на жената като благословение, а тя приела ябълката с гореща вяра и се успокоила. Не след дълго жената, която от много време не можела да зачене, забременяла.

Всяка година в Деня на християнското семейство - Въведение Богородично, в храма се стичат стотици хора, за да се помолят за рожба, а тези, които вече са станали родители - да благодарят за тази най-висша благодат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама