С пет концерта отбелязват юбилей на ансамбъл „Зорница“

08:05, 21 ное 15 / Култура 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С поредица от концерти ще объде отбелязана 50-годишнината на Ансамбъл за народни песни и танци „Зорница“ при Народно читалище „Св. Климент Охридски 1858“ в Стара Загора, съобщиха от Общината.

Първият концерт е днес, а кулминацията на петте празнични вечери, посветени на половинвековния юбилей, ще бъде на 25 ноември, когато на сцената ще излязат всички формации на „Зорница“ – танцьори, музиканти и певци.

Всички празнични концерти ще бъдат в залата на читалището и ще започватв 18.30 часа.

Първият днес е посветен на народното танцово изкуство, утре ще е този с акцент на народната музика. Мъжкият народен хор, който тази година донесе златен плакет от Националния събор на българското народно творчество в Копривщица, ще се изяви на 23 ноември, а следващата вечер сцената ще украсят и огласят участничките в женския хор.

Ансамбъл „Зорница“ е създаден през 1965 година, като през годините в него са творили видни личности като Петко Бакалов, Петкана Захариева, Дочка Къшева, Теньо Желязков и др. В момента главен художествен ръководител е акад. Кирил Тодоров, диригент на мъжкия хор и оркестър – Иван Тодоров, диригент на женски хор е Милчо Божков, а хореограф – Робертино Петров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама