"Младост", "Почти нормален" и "Хамлет" - част от заглавията на "Киномания" за почивните дни

08:53, 21 ное 15 / Култура 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Разнообразни и стойностни заглавия подготвя фестивалът „Киномания“ през почивни дни. Една от кинопродукциите, които изпъкват в програмата за днес е безпорният шедьовър на режисьора Паоло Сорентино - „Младост“.

Филмът е с цели 5 номинации на Европейските филмови награди в категориите за най-добър филм, режисура, актьор на Майкъл Кейн, актриса на Рейчъл Вайс и сценарий.

След “Великата красота” Сорентино представя новото си произведение, чието действие се развива сред съвършената лятна идилия на Швейцарските Алпи, където всеки от героите се е озовал по различни причини. Лентата е с участието на Майкъл Кейн, Харви Кайтел, Рейчъл Вайс, Пол Дейно, Джейн Фонда,Мадалина Генеа, Роли Серано.

“Младост”акцентира върху дълбоките връзки между семейството и приятелите и потребността от човешко разбиране, а темата за отминаващото време е в основата на сюжета, според самия Сорентино.

Филмът беше в конкурсната програма на фестивала в Кан и спечели Наградата на публиката в Карлови Вари.

Новият филм на Уди Алън „Почти нормален“ е втората прожекция в събота, която не трябва да пропускате. Това е една от лентите за 2015, предизвикали истински фурор сред киноманите в САЩ и Европа. Такава оценка получи лентата и на премиерата си в София.

Легендарният режисьор Уди Алън е и сценарист на завладяващата драма с Хоакин Финикс и Ема Стоун в главните роли. Филмът е мистериозна история с нестандартен сюжет, изключителна актьорска игра и въздействащи образи.

Ейб Лукас е професор по философия, чиято воля за живот се събужда след като извършва екзистенциална постъпка. Скоро след като започва да преподава в колежа на малък град, Ейб се обвързва с две жени - самотната професорка Рита Ричардс, която се надява той да я спаси от нещастния й брак, и най-добрата му студентка Джил Полард, която става и най-близката му приятелка. Чиста случайност променя всичко, когато Ейб и Джил дочуват разговор между непознати, и се оказват въвлечени в неговия сюжет. Спираме до тук, за да не развалим удоволствието от поредния филм на големия Уди Алън.

Неделното ни предложение е хитовата постановка на "Хамлет" със световноизвестния актьор Бенедикт Къмбърбач, която се играе от съвсем скоро в Лондон и е част от „Киномания“.

Прожекцията е специално издание на програмата National Theatre Live за излъчване на най-доброто от британския театър в кина по целия свят.

Номинираният за "Оскар" Бенедикт Къмбърбач поема едноименната роля във великата трагедия на Шекспир.

Освен трите прожекции, които не бива да пропускате, "Киномания“ предлага още много заглавия през почивните дни: „Любов“, „Роджър Уотърс: Стената“, „Макбет“, „Висше общество“, „Ърл и умиращото момиче“, „Стив Джобс“, „Рики и Флаш: рокендрол майка“, „Аржентина“, „Чудният Бокачо“, „Допир до злото“, „Пук“, „Слушай, Марлон“ и още много от разнообразната програма на фестивала.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама