Сливенският куклен театър се включва в Нощта на театрите

10:03, 21 ное 15 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кукленият театър в Сливен ше се включи за поредна година в Нощта на театрите с представлението „Котаракът в чизми” по Шарл Перо. Нощ на театрите в Сливен е част от платформата Европейска нощ на театрите.

Началото на спектакъла тази вечер е от 18.30 часа в салона на ДКТ – Сливен. Запазил основната сюжетна линия, съхранил стила и атмосферата на оригиналната приказка, спектакълът „Котаракът в чизми” е любим на детската публика. Един котарак ще научи своя господар на една много проста истина. Искаш ли мишка, трябва да я уловиш. А това означава да поставиш примамка и да изчакаш подходящия момент. Успехът не е нито късмет, нито случайност, нито даденост. Той е резултат на целенасочено действие, чиято първа стъпка е желанието да промениш живота си и вярата, че можеш да го постигнеш. Сценограф на спектакъла е  Наталия Гочева, музика –  Гергана Василева, участват  Мария Райчева, Анна – Валерия Гостанян, Атанас Махнев, Любомир Желев.   

Спектакълът, с режисьор Теодора Попова – Лазарова, е носител на трета награда на Детското жури на Национален куклено-театрален фестивал „Слънчоглед” – 2008, Благоевград.    

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама