Пловдив се включва в Европейската седмица за намаляване на отпадъците

11:03, 21 ное 15 25 427 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдив се включва с редица инициативи в седмото издание на Европейската седмица за намаляване на отпадъците ЕСНО 2015, която започва днес.

Сред дейностите в Града под тепетата са събирането на опасни отпадъци на 23 ноември в пловдивския раон "Северен", както и изграждане на ферма за производство на биотор в двора на СОУ "Св. Софроний Врачански" в район "Тракия". В район "Западен" пък ще работи борса за подаряване на вещи.

ЕСНО е общоевропейска инициатива, която цели повишаване информираността на гражданите за правилно управление на ресурсите и отпадъците. С нея се насърчават държавни и неправителствени организации, фирми и обществеността да се включат в кампании, дни за почистване и други дейности, свързани с предотвратяване на изхвърлянето на отпадъци в природата.

И тази година ЕСНО обхваща три горещи теми: намаляване на отпадъците, повторна употреба на продукти и рециклиране на материали. Инициативата се провежда под мотото "Дематериализация - да правим повече с по-малко!". Идеята на кампанията е организаторът да бъде физическо или юридическо лице, да бъде регистрирано на уебсайта на ЕСНО и да осъществява дейност по популяризиране и насърчаване положителни навици и поведение на обществеността, свързани с каузата за намаляване на отпадъците.

Eвропейската седмица за намаляване на отпадъците се провежда от 21 до 29 ноември 2015 г. Тя се осъществява под патронажа на Европейската комисия. Национален координатор на ЕСНО за България е Асоциацията на еколозите от общините в България (АСЕКОБ). 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама