Филм, интерактивен спектакъл и детско ателие за Нощта на театрите в Пловдив

12:39, 21 ное 15 / Култура 25 433 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Филма на Пенка Калинкова и Владислав Севов "Първият театър" ще могат да гледат пловдивчани довечера от 21.30 часа в Камерната зала на Драматичен театър - Пловдив.

Събитието е част от Нощта на театрите, в която Градът под тепетата също се включва.

Филмът проследява интересната история на пловдивския театър от създаването му и среща зрителите с великолепни творци, чийто път и енергия са свързани с неговата сцена.

Кукленият театър в Пловдив също се присъединява към Нощта. От 19 часа пловдивските кукленици ще представят най-новия си, интерактивен спектакъл "Децата на Хамелн". За малките почитатели на Мелпомена, които знаят или сега ще научат, че театърът съживява, от 13 до 17 ч. във фоайето на Кукления театър е подготвено ателие "Кратун с Cartoon". Децата ще могат да съживят с рисунка и декорация върху кратунки любими театрални или анимационни герои, цветни фигуративни мотиви.

Групите, водени от сценографи и асистенти от Национално училище за сценични кадри, започват на всеки час от 13 до 16 ч. и включват до 12 деца (с предварително записване през сайта на Кукления театър).

Посланието на тазгодишната Нощта на театрите е "Актьорът трябва да гори на сцената, но сцената не трябва да гори". Събитие е посветено на театъра, на всички, които са отдадени на театъра, на всички които обичат театъра и имат симпатия към това изкуство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама