Европа я очаква кръв и страдание, смята полковник от израелските спецчасти

13:32, 21 ное 15 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Европейският съюз избра да си затвори очите и да се преструва, че заплахата от радикален ислям ще отмине като прах, отнесен от вятъра, но сбърка“. Това са думи на полковник Гарен от израелските спецчасти пред Нова ТВ. Той служи 32 години. Сега обучава специалните отряди за борба с тероризма не само в Израел, но и в други държави. По неговите думи Европа я очаква кръв и страдание.

"Европа избра за затвори очите си, да запуши ушите и устата си. Мисля, че Европа се страхува да предприеме крайните мерки срещу радикалния ислям. Или пък просто има интерес да не го прави, не знам… Ако е така, ще страдат поколения наред. Европа ще гори – цялата, лека полека”, каза Гарен.

Залогът на спецчастите са децата им, семействата и приятелите. Всеки ден пред тях се разкриват цели от разузнаването, които в съответния момент са обект на заплаха. Тяхната задача е да разкрият и осуетят плана за атентат, разказва Гарен. Той допълни, че задачата им е „кристално ясна“, а „провалът не съществува като вариант“.

Той обясни, че част от обучението на израелските спецчасти предвижда по един час сън на денонощие и стотици километри ходене пеша всяка седмица. По неговите думи това не е причина да няма желаещи, а дори те са повече „отколкото може да си представите“.

Гарен описа израелските спецчасти като най-опитните, защото „в Израел атентати има буквално всеки ден“.

„Не мога да ви опиша какво е усещането да излизаш сутрин от вкъщи и да се оглеждаш около себе си от страх някой да не се нахвърли върху теб. Докато шофираш, да се чудиш дали колата, която те засича, не е пълна с експлозиви или пък дали пътникът до теб в автобуса не е камикадзе", разказа полковникът. Той допълни, че човек винаги трябва да е готов за евентуална експлозия, стрелба или нападение с нож.

Полковникът обясни още, че в Израел живеят със заплахата от тероризъм 24 часа в денонощието през последните 67 години, тоест от самото създаване на държавата. Според него ситуацията няма да се промени в близките 1000 години.

По неговите думи щом терористите са казали, че ще атакуват Рим или Лондон, те ще го направят. Той даде пример със сваления руски самолет в Египет, атентата в Бейрут и терористичния акт в Париж, които се случиха в рамките само на две седмици.

Гарен припомня, че след атентата в Бургас през 2012 г. е казал, че това е бъдещето, което очаква Европа. Без железен контрол, безкомпромисни правила и силни тайни служби, няма как да контролираме терористите, смята той. По неговите думи България трябва да се бие с тях, както сега прави Франция, за която вече е късно.

"Бежанците идват в Европа, защото арабските страни не ги искат, понеже знаят, че те са заплаха", казва той. Полковникът допълва, че мигрантите ще се превръщат във все по-голяма заплаха за Европа и това е само началото за континента. Според него България трябва да ги върне там, откъдето идват, и да не допуска други на наша територия. Той посочи, че Унгария и Хърватска с право са затворили границите си. 

"В този момент към Европа са се запътили 3 млн. мигранти, които Турция спокойно пуска насам, защото и те не ги искат”, посочи Гарен. Той смята, че бежанците искат да се внедрят в Европа и го правят много добре, използват демографията. Защото християните имат средно по 1,3 деца, а мюсюлманите - 5,7. "Представете си след 20 години каква част от населението на Европа ще е мюсюлманско", каза още той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама