Варненската адвокатска колегия отпразнува 125 години

14:40, 21 ное 15 25 1349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
125 години от създаването на първия Адвокатски съвет във Варна бе отбелязан с тържествено заседание снощи. Събитието се проведе във Фестивалния и конгресен център. Всички присъстващи получиха току-що отпечатаната книга на Борислав Дряновски "История на варненската адвокатура“, която бе представена по време на тържеството. 

Председателят на Адвокатския съвет във Варна Юлиян Георгиев съобщи, че на 17 ноември на общо събрание е взето решение да се настоява пред ОбС на името на Михаил Паничерски да бъде именувана една от улиците в града. Той е бил председател на адвокатите във Варна, два пъти народен представител, един от създателите на Търновската конституция, а впоследствие и областен управител на морския град.

Адвокат Юлиян Георгиев се обърна към кмета на града Иван Портних с молба за съдействие, а да помогнат за идеята ще бъдат натоварени трима адвокати в местния парламент – Тодор Балабанов, Светлан Златев и Христо Боев. По време на събитието стана ясно, че варненските адвокати са решили и да придобият нова почивна база.

"За мен е чест да бъда гост на Вашия празник. Приветствам усилията на варненската гилдия, която в продължение на повече от век работи за спазване на върховенството на закона. На всички пожелавам здраве и професионални успехи“, обърна се кметът на града Иван Портних към председателя на колегията – Юлиан Георгиев, и към адвокатите в залата.

Празника уважиха и зам.-председателят на Народното събрание Явор Нотев, областният управител Стоян Пасев, Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, евродепутатът Емил Радев, представители на съдебната власт. Всички поднесоха поздравленията си към колегията във Варна и пожелаха на членовете й да бранят истината и интересите на своите клиенти. Силно впечатление направи обръщението на митрополит Йоан, което бе изпратено с ръкопляскания.

Поздравителни адреси и пожелания от залата валяха близо час, като сред гостите имаше представители на всички звена на правосъдната система в града, както и от Добрич, Търговище.

Връчени бяха почетни плакети на уважавани членове на гилдията с повече от 25 години стаж Признание получиха-Борислав Ралчев, Йордан Митков, Димитър Петров, Драгомир Димов, Ана Димитриева, Васил Василев, Ганка Трендафилова, Веселин Савов, Дора Митева, Мая Филчева, Марина Петрова, Петър Станев, Росен Димитров, Росица Маринова, Росица Стойчева, Соня Бъчварова, Стефан Дюлгеров, Ростислав Шишков, Стефан Максимов, Сийка Граматикова, Тодорка Йорданова, Тодорка Рачева, Фани Димитрова.

По-късно в Драматичния театър се проведе празничен концерт. Проявите предшестват честването на Деня на българските адвокати, който се отбелязва на 22 ноември.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама