Осъдиха комшии да сложат улуци на покрива си

15:00, 21 ное 15 25 380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Собственици на имот в старозагорското село Малка Верея, трябва да сложат улуци на покрива на постройка, за да не наводняват краварника на комшията. Това постанови Старозагорският окръжен съд.

В едномесечен срок от датата на влизане в законна сила на съдебното решение, улуците трябва да бъдат поставени.

Делото е образувано по жалба на Б.В., които иска съседите му да поставят улуци на сградите в имота си и да му заплатят обезщетение  от 5 000 лв. за имуществени вреди

Ищецът твърди, че на неговата стопанска постройка имало улуци, но съседите не били поставили такива на своите сгради, което  предизвиквало наводняване на неговите  при дъжд.  В обора си той отглеждал животни и съхранявал фураж, който произвеждал сам. Заради наводняването му бил принуден да купува фураж и да продаде заплодена крава,  от което загубил теле, както и мляко, което щял да получава и продава от кравата.  Затова иска и парично обезщетение.

 Според комшиите пък заради денивелация и наклон, водата при  при дъжд се стичала свободно и силно по тротоара надолу и влизала в обора му, където нямало праг.

Съдът, анализирайки експертизите на вещи лица, постановява да бъдат направени улуци, но отхвърля иска за парично обезщетение като недоказан.

 Решението може да се обжалва пред Върховния касационен съд.                                               

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама