Асеновградчани почетоха Деня на християнското семейство (снимки)

15:31, 21 ное 15 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С водосвет за здраве и молебен за чадородие в храма "Света Богородица Успение - Златната ябълка" в асеновградския квартал "Горни Воден" бе почетен днес Денят на християнското семейство.

Много вярващи се помолиха пред иконата на Света Богородица и получиха благословение от местния свещеник.

"Семейството е свято и неприкосновено кътче в сърцата ни и огледало за нашите дела. Пожелавам на всички ни да съумеем да предадем на идните поколения тайната на доброто съжителство и магията на съкровищницата, наречена семейство", сподели кметът на Асеновград Емил Караиванов след молебена в храма.

Организаторите от фондация "Искам бебе" искрено благодариха за подкрепата и съдействието на кмета, откакто се реализира програмата "Инвитро" в общината.

Асеновградчани започнаха отбелязването на големия християнски празник Въведение Богородично още снощи с изложба в Градската библиотека "Паисий Хилендарски" и концерт, организиран от Архиерейското наместничество, Община Асеновград и НЧ "Родолюбие-1873".

В навечерието на Деня на християнското семейство участие в празничното събитие взеха църковният хор при храм "Св. Богородица", гайдарската група "Големите гайди", децата от ОДЗ "Асенова крепост", ВГ "Калина Малина", групата по вероучение, фолклорните групи при НЧ "Родолюбие-1873", ОДК "Васил Левски", хорът при Македонското дружество "Димо Хаджидимов" и ФГ "Детска песен - Надежда Хвойнева".

Празничният ден в Асеновград ще завърши с Нощта на театрите в камерната зала на НЧ "Родолюбие-1873". С изпълненията на Darklight White Gloves Show (детското театрално студио "Мечта" при НЧ "Родолюбие-1873"), "Видяно със сърцето" по Антоан дьо Сент Екзюпери (ученици от ПГ "Цар Иван Асен ІІ"), мултимедийна презентация "Театърът в миналото" и "Лятна бирария" (първо действие) от Марин Маринов (Театралната работилница за мечти при НЧ "Родолюбие-1873").

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама