Сдружения на пенсионери, офицери и приятели на Русия искат да наемат общински помещения

17:03, 21 ное 15 25 442 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Общински съвет - Русе са постъпили искания от три русенски сдружения за наемане на общински помещения за нуждите на организациите. Заявителите са Сдружение „Съюз на пенсионерите - 2004“, Сдружение „Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва гр. Русе“, и Сдружение „Федерация за приятелство с народите на Русия и ОНД“. 

Хората от третата възраст са заявили интерес към две помещения в града - на пл. „Александър Стамболийски“  и на бул. „цар Фердинанд“ № 3-А. Те ще бъдат наети за нуждите на сдружението при провеждане на срещи, семинари, прегледи на художествена самодейност, спортно-туристически празници, екскурзии в страната и чужбина, благотворителни концерти, балове и други образователни форми за осъществяване социални контакти между пенсионерите. При одобрение, помещенията ще бъдат отдадени за период от 5 години. 

Към настоящият момент Сдружение „Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва гр. Русе“ е с изтекъл срок на договор за наем. Предмет на дейност на сдружението е посредничество за коопериране в регионален, национален и международен мащаб, родолюбиво и военно – патриотично възпитание на своите членове и подрастващото поколение, съхраняване и развитие на нравствените ценности и идеали, войнските добродетели и бойните традиции на българския народ, армията и органите на сигурността и обществения ред. Информиране на членовете и обществото за политиката на Република България и НАТО по въпроси, свързани с отбраната, отбранителните способности на страната, ролята и мястото на резерва в тях. При одобрение офицерите ще получат под наем общинско помещение на бул. „цар Фердинанд“ № 3-А за срок от 5 години. 

Цели на Сдружение „Федерация за приятелство с народите на Русия и ОНД“ са: развитие на приятелството и разкриване и поддържане на непреходните общочовешки ценности в българо-руските отношения и другите народи от ОНД, развитие и утвърждаване на духовни ценности, развитие и утвърждаване на гражданското общество, развитие на образованието, науката и културата, защита на човешките права и свободи. Инициативите им включват организиране на симпозиуми, конференции, семинари, олимпиади, конкурси, творчески срещи, чествания и др. Да сътрудничи с творчески, културни, образователни и научни организации, да подпомага правителствени и неправителствени организации, и лица, работещи по същите проблеми и въпроси. Те ще получат под наем общинско помещение на ул. „Александровска“ №30 за срок от 5 години.

Отдаването под наем на имоти частна общинска собственост на юридически лица с нестопанска цел осъществяващи дейност в обществена полза се извършва без търг или конкурс след Решение на Общински съвет – Русе, съгласно чл.14, ал. 6 от Закона за общинската собственост и чл.15, ал.6 от Наредба №1 за общинската собственост на Общински съвет -Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама