Силният вятър изпочупи дървета и остави части от столицата без ток (обновена)

17:15, 21 ное 15 25 365 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Повече от 60 сигнала за паднали клони, дървета и други инциденти вследствие на силния вятър в столицата. Това съобщи пред София Topnovini.bg Красимир Димитров, експерт по сигурността към Столичната община. От няколко часа екипи на аварийно-спасителното звено към общината, ръководени от Димитров, работят по сигналите на столичани.

„Предупредили сме гражданите да внимават заради силния вятър. За момента нямаме информация за по-сериозни инциденти, но вятърът наистина е много силен“, обясни Димитров.

Паднали дървета има и в градинката до Националния исторически музей, които вече са отстранени от аварийните екипи на Столичната община.

Бурният вятър събори и стълб на едно от най-натоварените кръстовища - на "Околовръстен път" и булевард "Цар Борис III". И този инцидент се размина без пострадали, но затрудни движението в района. Известно време се охраняваше от служители на полицията, тъй като по стълба продължаваше да тече ток.

Клон на падащо дърво на ул. „Оборище“ е закачил преминаваща оттам жена, съобщиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи. Тя е откарана в болница с фрактура на крака, като няма опасност за живота й.

Силният вятър остави част от столичани без ток. Първи за проблема сигнализираха жителите на кв. „Горна баня“. От ЧЕЗ-София също съобщиха за прекъсване на електрозахранването в квартала заради авария.

В сайта на дружеството е съобщено, че екипите на ЧЕЗ работят по отстраняването на повредата. Без ток заради силния вятър са и части от кв. „Овча купел“ и местността Бонсови поляни. Предполагаемото време за отстраняването на аварията е до 19 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама