"Нощта на театрите" в София очаква публиката на 59 различни сцени

18:20, 21 ное 15 / Култура 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 1000 творци ще представят свои спектакли в рамките на „Нощта на театрите“, която ще се проведе днес в 18 града. За трета поредна година тематичната вечер ще покани всички почитатели на театралното изкуство по един много специален начин да се докоснат до него. Събитието ще се състои в театри, зали, клубове. Столичани ще могат да изберат от десетки представления, които ще се играят на сцените на 59 различни локации в София.

Третата "Нощ на театрите" насочва вниманието към изгорелите театрални сцени през годините и категорично заявява, че „Актьорът трябва да гори на сцената, но сцената не трябва да гори“, подчертават организаторите на събитието.

Един от акцентите на столичната програма е третото премиерно представление на спектакъла „Гео“ по романа „Една и съща нощ“ на Христо Карастоянов, Леонид Йовчев.

Определено сред най-интересните събития са и „Нощните персонажи“, събрани в театралната изложба на Павел Червенков. Проектът представя серия фотографии с участието на любими български актьори - Владимир Пенев, Владимир Карамазов, Юлиан Вергов, Захари Бахаров, Дарин Ангелов, Ованес Торосян, Калин Врачански, Снежина Петрова, Теодора Духовникова, Силвия Петкова, Ана Пападопулу, Лилия Гелева, Александра Василева, Луиза Григорова и балерината Боряна Петрова.

Спектакълът „За мишките и хората“ по Джон Стайнбек може да гледате от 19:00 ч. В Дом на културата „Средец“.

Най-късните постановки в столицата са „Скоростта на мрака“ от 01:30 в Театър-Лаборатория ‘‘Алма Алтер’’ и "Приказка за клоуна Роналд" от 03:00 ч. в театър „Реплика“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама