Изложението Balkan Flavors има амбицията да стимулира кулинарния туризъм в България

19:41, 21 ное 15 25 337 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кулинарното и антропологично наследство на Балканите е събрано в тазгодишното издание на изложението Balkan Flavors в София. Двудневният празник на балканските вкусове събра в столицата производители от цялата страна.

Изложението за кулинарни и туристически атракции Balkan Flavors беше открито с традиционни ритми в изпълнение на музикантите от Art Masters Band. Празникът на балканските вкусове започна и с месене на хляб, в което можеха да се включат всички посетители.

Основната амбиция на организаторите е да стимулират туризма у нас по различен начин – чрез неповторимите вкусове на българските продукти и кулинария. Емилия Калайджиева, председател на асоциацията за алтернативен туризъм „Балкания“ разказа пред София topnovini.bg, че се стреми да покаже приноса на българската кулинария в представянето на страната като привлекателна туристическа дестинация.

„Устойчивостта на туризма е нашата крайна цел, която искаме да постигнем чрез кулинарния аспект. В момента тук има производители от цялата страна. Имаме производители на мед, на особени био и еко продукти, арония, сладкиши, шипков мармалад по традициционна рецепта, еленски бут и хубави вина“, разказа Емилия Калайджиева.

Въпреки че тазгодишното изложениет продължава, организаторката вече прави планове за следващата година. Сподели, че има идея да пренесе събитието в съседска страна, Словения или Македония, което е част от стратегията на организаторите за популяризирането на българския вкус. Balkan Flavors ще продължи и в неделя и очаква всички столичани, които са почитатели на традиционната българска кулинария.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама