Малта спечели Детската Евровизия, България в топ 10

23:09, 21 ное 15 25 412 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дестини Чукуниере от Малта спечели Детската Евровизия 2015 с песента „Not my soul”, а столичната зала „Арена Армеец” избухна от еуфория след финала на музикалния конкурс. Участниците от 17-те държави в надпреварата представиха на зрителите грандиозен спектакъл.

Второто място заслужено получи Армения, а на трето място се класира Словения.

Нашите представители на Детската Евровизия Габриела Йорданова и Иван Стоянов се наредиха на 9 място. Тяхното участие беше в 21:40 часа, когато двамата изпяха „Цветът на надеждата”.

Правилата на конкурса не позволяваха за тях да се гласува от територията на България. Това се отнасяше и за участниците на другите страни, чиито сънародници не могат да дадат положителен вот за представителите си.

Жури финалът на състезанието се проведе снощи в зала „Арена Армеец“, където музикалните експерти от 17-те участващи страни казаха тежката си дума. Техният глас формира 50% от оценката, а другата половина се падаше на телевизионните зрители.

На финала всички млади таланти от Сърбия, Грузия, Словения, Италия, Холандия, Австралия, Ирландия, русия, Македония, Беларус, Армения, Украйна, България, Сан Марино, Албания и Черна гора поздравиха Дестини Чукуниере, а тя изпя отново песента, с която спечели сърцата на публиката и журито.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама