Българско митничарско куче с отличие от международен конкурс

23:50, 21 ное 15 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Българският лабрадор Жерар и неговият водач от столичната митница спечелиха първо място в дисциплината „претърсване на помещение" в международно състезание за митнически кучета. То се проведе в Молдова в рамките на Международната конференция за борба срещу контрабандата на цигари и тютюн, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Митници”.

Общо 13 кучета участваха в състезанието. Те са представители на митническите администрации на осем държави - България, Румъния, Чехия, Русия, Молдова, Украйна, Грузия и Унгария.

Надпреварата беше в две направления - търсене на наркотици и търсене на цигари. Четириногите показаха умения при претърсване на багаж, на лек автомобил, на помещение и послушание.

Българският лабрадор Жерар се представи най-добре в претърсването на помещение. Той откри укритите цигари за по-малко от 2 минути и получи максималните 100 точки в тази дисциплина.

В общото класиране екипът на българското куче и водачът му заеха второ място. България за първи път участва на международно състезание в дисциплина „търсене на цигари". Петгодишният Жерар е едно от първите две кучета в страната ни, които са специално обучени за търсене и откриване на цигари.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама